Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
GROOBE radījis pirmo mēbeļu kolekciju – konstruktoru EQUUS
Publicēts 8. novembrī, 2011.
Dizaina zīmols GROOBE radījis savu pirmo kolekciju — mēbeļu konstruktoru EQUUS. Tas ir unikāls mēbeļu dizaina risinājums, kas ļauj katram pašam no atsevišķām, dizainiski vienotām oškoka detaļām izveidot savai telpai un tās raksturam piemērotu mēbeli.

„Atsperoties no kolekcijas sākuma punkta — koka buka kājiņām, kuru motīvs atrodams visos kolekcijas priekšmetos, — izvēlējāmies kolekcijas nosaukumu EQUUS, kas latīņu valodā nozīmē „zirgs”. Zirgs vienmēr bijis neatņemams elements gan latviešu sētā, gan muižkungu aristokrātiskajās izjādēs. Līdz ar to mūsu „zirgs” ir multifunkcionāls un atvērts jaunām idejām un situācijām. Buks kā priekšmets ir populārs visa veida darbnīcās, jo tas atvieglo un organizē darbu. Šobrīd šis pats ilgi pārbaudītais palīgs tiek ienests arī izsmalcinātos interjeros. Tagad tas piešķir pilsētas dzīvei arī lauku mājas noskaņu. Pārliecinoša vienkāršība ir galvenais raksturlielums kolekcijai EQUUS. Smalki izstrādātos salaidumos slēpjas dizaina jauda, izturība un uzticība,” skaidro zīmola GROOBE radītājs mēbeļu dizainers Armands Grūbe. „Cienot katra cilvēka gaumi, dzīves un darba telpu, esam izveidojuši mēbeļu konstruktoru, kas ļauj katram pašam radīt sev piemērotu mēbeli. Tā ir iespēja gan izvēlēties gatavu kolekcijas solu, galdu vai kādu citu priekšmetu, gan katram pašam modelēt konkrēto mēbeli tieši savai vajadzībai un telpas raksturam, izvēloties atbilstošo komplektāciju, nepieciešamo izmēru, kā arī brīvību improvizēt par mēbeļu izvietojumu.”

Kolekcijas mēbeles, nenoniecinot dizaina garšu, var tikt izmantotas gan lai lauku mājā, ienestu laikmetīgu elpu, izmantojot to kā palīgu darbā, piemēram, ābolu nolasīšanā, augstāko plauktu aizsniegšanā, dārza svētku rīkošanā, gan lai smalkam interjeram piešķirtu svaigus vaibstus, ienesot telpā vietējā dizaina savdabīgus un nordiskus akcentus virtuvē, garderobē vai āra terasē.

Kolekciju EQUUS raksturo mēbeļu viegla pārvietojamība, to ergonomiskums, vietējo kokmateriālu apdomīgs patēriņš, mašīnapstrādes precizitāte ar roku darba pēcapstrādes kvalitāti, multifunkcionalitāte. Nevienā no mēbeļu savienojuma vietām netiek izmantota līme vai skrūves, bet tā vieta tiek izmantota sentēvu metode — bezdelīgu astes salaiduma princips. Tas ļauj strādāt ar dabisku kokmateriālu, kas ir pārstrādājams un videi draudzīgs resurss, ar atbildību izturoties gan pret resursu ilgtspēju, gan pret cilvēka dzīves telpu.

Mēbeļu kolekcijā ietilpst dažāda garuma, augstuma, platuma soli, galdi, plaukti, steķi, garderobes priekšmeti (pakaramais un lādes), kā arī virtuves iekārta.

Kolekcija EQUUS ir aplūkojama arhitektūras un dizaina platformā galerijā OSIS (skvērā, iepretim Latvijas Nacionālajai operai, Aspazijas bulvārī 3, Rīgā) katru dienu no plkst. 11.00 līdz plkst. 19.00.

Savukārt šī gada 16. novembrī no plkst. 17.00 līdz plkst. 19.00 galerijā OSIS būs iespējams klātienē tikties ar zīmola GROOBE radītāju Armandu Grūbi un piedalīties EQUUS dizaina ekskursijā un radošajā meistardarbnīcā, modelējot katram savu mēbeli.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: