Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Kaspersky Lab: slēpiet savu atrašanās vietu
Publicēts 24. augustā, 2010.
Kaspersky Lab brīdina, ka daudzos sociālajos tīklos nesen ieviestie pakalpojumi, kas ļauj personām apmainīties ar informāciju par savu atrašanās vietu rada draudus lietotājiem. Piemēram, Twitter un iPhone lietotājiem tiek piedāvāta iespēja ar Google Places starpniecību publicēt savas GPS koordinātas. Nesen šādu pakalpojumu sāka piedāvāt arī Facebook.

Stefans Tanase, Kaspersky Lab Globālās pētniecības un draudu analīzes centra Austrumeiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā antivīrusu eksperts atzīmē, ka daudzi cilvēki neapzinās iespējamās sekas, kādas var izraisīt milzīga daudzuma personas datu publicēšana sociālajos tīklos.

“Vairāk nekā ceturtā daļa Facebook lietotāju apmeklē šo vietni, izmantojot mobilo sakaru ierīces, un tieši viņi kļūst par mērķauditoriju šādiem pakalpojumiem. Protams, ir vairāki ieguvumi, izmantojot šos pakalpojumus saziņā ar draugiem, tomēr nevajag aizmirst par pastāvošo risku, ka jūsu pārvietošanos var izsekot personas ar ļauniem nolūkiem,” turpina Stefans Tanase, piebilstot, ka šā pakalpojuma ļaunprātīgas izmantošanas risks daudzkārt pārsniedz tā lietderību. Piemēram, ir zināmi gadījumi, kad zagļi iekļuvuši dzīvoklī, tieši sociālajos tīklos uzzinot, ka saimnieki atrodas citā vietā. Turklāt eksperts prognozē, ka, neraugoties uz norādītajiem draudiem, turpinās parādīties arvien vairāk un vairāk šādu pakalpojumu.

Noslēgumā Stefans Tanase sniedz dažus vienkāršus, bet svarīgus padomus: “Neizplatiet informāciju par savu atrašanās vietu, ja nevēlaties, lai citi vienmēr zinātu, kur jūs atrodaties, kā arī esiet uzmanīgi pret saviem sakariem sociālajos tīklos. Atcerieties, ka visi dati, ko šeit ievietojat, jebkurā brīdī var kļūt publiski pieejami, tāpēc pret visiem paziņojumiem izturieties kā pret potenciāli publiskiem un jūsu drošību aizskarošiem.”


Komentāri (1)
Mārtiņš: Interneta vidē jau cilvēks ir kā uz delnas. Mājas lapas īpašnieki zina no kuras valsts viņi ir pēc IP adreses, zina no kāda browser esi ienācis etc un ja esi vēl reģistrējoties ievadījis savu adresi, tad viss-TU ESI KĀ UZ DELNAS
24/08/2010 22:47
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: