Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
NEZ drifta posmā Biķerniekos pjedestāls Somijas sportistiem
Publicēts 12. septembrī, 2011.
10.septembrī Biķerniekos, notika pirmais Ziemeļeiropas Zonas (NEZ) PRO drifta čempionāts. Uzvarētāju pjedestāls – Somijas braucējiem.

Vienā dienā notika gan Ziemeļeiropas, gan Latvijas drifta čempionāta ieskaites. Kopā sacensībās reģistrējās 43 dalībnieki no Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Ungārijas.

Sacensību neoficiālā daļa notika jau 5dien vakarā ar parādi pa Rīgas ielām līdz pat Rātslaukumam. Oficiālā sacensību diena bija sestdiena. Laiks lutināja gan dalībniekus, gan skatītājus, kas ieradās Biķernieku trasē lielā skaitā.

Kvalifikācijā labākos rezultātus uzrādīja igaunis Taavi Toomara un somu braucēji Ismo Telnila un Teemu Peltola – viņa Mersedes Benz bija viennozīmīgs Latvijas publikas favorīts.

Finālu braucienos tika izveidots TOP 32, lai skatītājiem dotu iespēju redzēt pēc iespējas vairāk cīņas, un lai pēc iespējas vairākiem braucējiem tiktu dota iespēja sevi pierādīt. Diemžēl ļoti daudz pašmāju sportisti izstājās jau pirmajos tandēmu braucienos, zaudējot ārzemju visiem – gan Jānis Lamberts, gan Gvido Elksnis u.c.

Pusfinālā savā starpā cīnījās jau tikai ārzemju braucēji. Somam Juha Rintanenam pretī stājās cits Somijas pārstāvis ar Nissan Skyline R34 – Mika Kivi. Pārāks arī šoreiz Juha, kurš pirms tam jau pieveica tandēmu braucienos Andri Rubuli, Edmundu Ērgli un Ismo Telnilu. Finālā Juham nācās stāties pretī vēl vienam somam – Tomi Leinonen. Juha parādīja ļoti labu sniegumu trasē un tas viņam ļāva iegūt pirmā NEZ drifta čempiona titulu un 6000 dolāru lielo naudas balvu.

Latvijas drifta čempionāta ieskaites 5.posmā uz goda pjedestāla trīs pakāpieniem kāpa attiecīgi Raimonds Tihonovs (3.vieta), Ingemārs Jēkabsons (2.vieta) un Ivo Cīrulis – kam izdevās izcīnīt godpilno uzvaru šajā posmā. Liels paldies visiem latviešu braucējiem, ar katrām sacensībām Jūs paliekat ar vien spēcīgāki un tehniskāki, un nākamgad PRO klase domājam nebeigs pārsteigt ar līderu maiņām un jaunumiem.

Biķernieku trase esot sarežģīta un ļoti tehniska – tā izteicās lielākā daļa no ārzemju visiem, bet viņi bija patiesā sajūsmā gan par trases konfigurāciju, gan par pašu pasākumu un solīja atgriezties Rīgā jau nākamgad.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: