Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Nokia piedāvā jaunu viedtālruni Nokia N8
Publicēts 27. aprīlī, 2010.
Šodien Nokia izlaiž kompānijas jaunāko viedtālruni Nokia N8 ar 16GB iebūvētu atmiņu. Ar tā palīdzību lietotāji var radīt dažādu saturu, lietot savus iecienītākos sociālos tīklus un Ovi Veikala lietojumprogrammas, kā arī baudīt interneta TV programmas.

Nokia N8 ir 12 megapikseļu Carl Zeiss optika ar Xenon zibspuldzu un lielu sensoru, kas būs pienācīgs konkurents kompakto foto kameru sensoriem. Bez tam ar jauno viedtālruni var uzņemt HD kvalitātes video un tos rediģēt ar iebūvētu intuitīvu rediģēšanas komplektu. Nokia N8 var lietot kā pārnēsājamu izklaides ierīci, kuru pievienojot savai mājas kinozālei, var baudīt HD kvalitātes video ar Dolby Digital Plus telpisku skaņu. Jaunajā viedtālrunī var izmantot piedāvātos interneta TV pakalpojumus, lai lietotāji varētu piekļūt programmām, ziņām un izklaides iespējām, ko piedāvā tādi TV kanāli kā CNN, E! Entertainment, Paramount un National Geographic. Papildu interneta TV saturs ir pieejams Nokia interneta veikalā Ovi (www.ovi.com).

Sociālā tīklošana ir Nokia N8 otra stiprā puse. Lietotāji var atjaunot savu statusu, paziņot savu atrašanās vietu un dalīties ar foto, kā arī apskatīt barotnes (feeds) no tādiem sociālajiem tīkliem kā Facebook un Twitter ar vienas lietojumprogrammas palīdzību uzreiz tālruņa sākuma ekrānā. Savus kalendāra ierakstus sociālajos tīklos ir iespējams pārvietot uz Nokia N8 kalendāru.

Nokia N8 ir ietvertas bezmaksas globālās Ovi Kartes ar kājāmgājēju un braukšanas navigāciju, norādot ceļu uz vietām un intereses punktiem vairāk nekā 70 pasaules valstīs.

Jaunais viedtālrunis ir aprīkots ar pasaulē visvairāk lietotās viedtālruņu programmatūras Symbian ^3 jaunāko versiju. Tā iekļauj vairākus būtiskus jauninājumus, tajā skaitā atbalstu tādām pirkstu kustībām uz ekrāna kā daudzskāriens, flick scrolling un pinch-to-zoom. Tālrunim ir vairāki personalizējami sākuma ekrāni, kuros var izvietot nepieciešamo lietojumprogrammu ikonas un logrīkus (widgets). Jaunais 2D un 3D grafikas risinājums pilnībā izmanto Nokia N8 aparatūras paātrinājumu, lai nodrošinātu ātrāku un uz pieskārieniem ātrāk reaģējošu lietotāja saskarni (interfeisu). Nokia N8 paaugstina priekšstatus par veikstspēju – ar lielāku atmiņas vadību Symbian 3 ļauj vairākām lietojumprogrammām darboties vienlaukus vairāku uzdevumu veikšanai.

Nokia N8 ir pirmā Nokia ierīce ar integrētu Qt – programmatūras izstrādāšanas vidi, kas nodrošina vienkāršu lietojumprogrammu izstrādi un ļauj tās izvietot uz Symbian un citām programmatūru platformām. Nokia arī paziņo, ka ir pieejams jaudīgais un vienkārši lietojamais Nokia Qt SDK beta versijā, dodot iespēju programmatūru attīstītājiem iepazīsties un atklāt Qt potenciālu.

Nokia N8 būs pieejams Latvijas veikalos šā gada trešā ceturkšņa beigās vai ceturtā ceturkšņa sākumā par aptuveno nesubsidēto mazumtirdzniecības cenu 370 lati. Papildu informācija par Nokia N8 ir pieejama Nokia mājas lapā: www.nokia.com/n8


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: