Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Panasonic saņem divas TIPA balvas
Publicēts 26. aprīlī, 2010.
Kompānija Panasonic saņēmusi divas prestižās TIPA balvas – godalgu Vislabākā modernizētā kompaktā fotokamera 2010 par jauno digitālo fotoaparātu Panasonic LUMIX DMC-G2 ar maināmiem objektīviem un skārienjutīga ekrāna kontroli un balvu Vislabākais profesionālais kinoprojektors par mājas kinoprojektoru Panasonic PT-AE4000.

“Mēs esam ārkārtīgi gandarīti par divām TIPA balvām, kuras ir nodibinājuši Eiropas vadošie žurnālisti, kas specializējas foto un video ierīču jomā,” saka Lorāns Abadī (Laurent Abadie), Panasonic Europe vadītājs. “Esam pielikuši milzīgas pūles, lai radītu digitālās fotokameras un kinoprojektorus, kuri sniedz cilvēkiem patiesu prieku. Mūsu LUMIX digitālajās fotokamerās ir iestrādātas vismodernākās tehnoloģijas, arī mūsu mājas kinoprojektori nosaka izcilības standartus savā kategorijā.”

Vislabākā modernizētā kompaktā fotokamera: Panasonic Lumix DMC-G2

DMC-G2 ir pasaulē pirmā maināmo objektīvu fotokamera ar skārienjutīga ekrāna kontroli. Lumix G Micro System sērija ir radījusi apvērsumu tirgū, kopš Panasonic laida klājā DMC-G1 – pirmo maināmo objektīvu fotokameru, balstītu uz Micro Four Thirds System standartu. Izstrādājot jauno fotokameru DMC-G2, Panasonic galvenokārt centās padarīt tās lietošanu vieglāku un uzlaboja šo modeli, aprīkojot to ar skārienjutīgu ekrānu. Tikai ar vienu pieskārienu ekrānam fotoaparāta lietotājs uzstāda autofokusu, pirms iedarbināt fotoaparāta slēdzi. Vairākas modernizētas funkcijas, kas nodrošina ātru un precīzu autofokusa darbību, tagad ir kļuvušas vēl ērtāk lietojamas. Arī kameras korpuss ir diezgan kompakts, lai to varētu saukt par pasaulē mazāko un vieglāko.

“Izmantojot Micro Four Thirds sistēmas standartu un izstrādājot fotokameras korpusu bez spoguļa un optiskā skatu meklētāja, Panasonic spējis radīt jaunas paaudzes fotokameru ar pilna laika ekrāna vizieri (full-time Live View), ātrdarbīgu augstas precizitātes kontrasta autofokusu, augstas izšķirtspējas (HD) filmu ierakstīšanas funkciju, un tagad – arī skārienjutīgu ekrāna kontroli un skārienjutīgu autofokusu. Pateicoties savam vieglajam korpusam, Lumix DMC-G2 ir ideāla fotokamera pieredzējušiem fotogrāfiem, ko vienmēr var nēsāt līdzi,” sacīja TIPA žūrijas pārstāvis.

Labākais profesionālais kinoprojektors: Panasonic PT-AE4000

PT-AE4000 ir otrs Panasonic produkts, kas šogad saņēma TIPA balvu. Tas ir LCD projektors augstas izšķirtspējas (HD) mājas kinoteātrim, kas radīts, lai apmierinātu visprasīgāko mājas kinomīļu un audio un video profesionāļu vajadzības. Projektors aprīkots ar Panasonic jauno optisko sistēmu un nodrošina 1080p (1920 x 1080 pikseļi) attēlus, kurus raksturo ievērojama skaidrība, 1 600 lūmenu gaišums, 80,000:1 kontrasts un 100Hz Intelligent Frame Creation izplūdušo attēlu samazināšanas tehnoloģija.

PT-AE4000 ir nākamais solis iepriekšējā godalgotā modeļa PT-AE3000 evolūcijā, kurš izpelnījās mājas kino cienītāju plašu atzinību par Holivuda cienīgu attēla kvalitāti. Panasonic radītā unikālā Lens Memory 2 funkcija “iegaumē” līdz sešiem dažādiem palielinājuma/fokusa pozīcijām un var automātiski pārslēgties no 16:9 satura uz 2.35:1 saturu, pateicoties PT-AE4000 jaunajai signāla aspekta noteikšanas funkcijai. AE4000 ir viegls lietošanā un automātiski cenšas pielāgot projekciju esošajiem vides apstākļiem. Piemēram, tas nosaka videosignāla avota gaišuma līmeni un ātri pielāgo iestatījumus atbilstoši tam.

“’Projektors ir aprīkots ar Panasonic jauno optisko sistēmu un nodrošina 1080p (1920 x 1080 pikseļi) attēlus, kurus raksturo ievērojama skaidrība, 1600 lūmenu gaišums, 80 000:1 kontrasts un 100Hz Intelligent Frame Creation izplūdušo attēlu samazināšanas tehnoloģija. Mājas kinoteātru cienītāji tagad var baudīt 2.35:1 platu ekrānu, kas atrisina sinemaskopa problēmu un piedāvā filmas režisoru iecerēto kvalitāti mājas kino cienītājiem,” apbalvojumu komentēja TIPA žūrijas pārstāvis.

TIPA (Technical Image Press Association) ir nodibināta 1991. gadā. Tā ir par sadzīves elektronikas tēmām rakstošo žurnālistu neatkarīga apvienība, kurā ir pārstāvētas 14 Eiropas valstis, Dienvidāfrika un ASV. Katru gadu aprīlī asociācijā ietilpstošo fotožurnālu redaktori tiekas Ņujorkā, lai nobalsotu par aizvadītā gada labāko foto un video tehniku. TIPA balvas piešķir par produktu izcilu kvalitāti, darbību un vērtību, izceļot vislabāko katrā no vērtējamām kategorijām. Lai uzzinātu vairāk par TIPA, apmeklējiet asociācijas mājas lapu http://www.tipa.com/english/index.php


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: