Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Pensionāri mobilo telefonu lieto zvaniem, citas iespējas izmanto reti
Publicēts 23. janvārī, 2014.
Zvanīšana ģimenes locekļiem un nelielam tuvāko cilvēku lokam ir galvenā un bieži vien arī vienīgā funkcija, kādu mobilajā tālrunī izmanto pensionāri. Tikai divas trešdaļas vecākās paaudzes cilvēku sūta arī īsziņas, un viena trešdaļa izmanto mobilo tālruni kā modinātāju vai fotokameru, liecina zemcenu mobilo sakaru operatora Amigo veiktā aptauja.

Jaunākās paaudzes telefoni ļauj paveikt daudzas ikdienā nepieciešamas lietas un, kamēr sabiedrība kopumā maina ieradumus un pieņem šīs iespējas, viena grupa – pensionāri – mobilo tālruni joprojām izmanto galvenokārt zvanīšanai.

Zemcenu mobilo sakaru operatora Amigo veiktajā aptaujā noskaidrots, ka telefonu zvanīšanai izmanto visi pensijas vecuma respondenti, bet īsziņas sūta vien 64,4%. Salīdzinājumam, no visiem mobilo tālruņu lietotājiem ar SMS palīdzību regulāri sazinās 84,8% cilvēku. Citas iespējas pensionāri izmanto vēl retāk – modinātāja pienākumus telefonam uztic vien 37% aptaujāto, bet fotografē 34%. Visu lietotāju grupā šīs funkcijas lieto attiecīgi 65,2 un 59,2 procenti aptaujāto.

«Lai arī mobilie telefoni piedzīvo strauju attīstību, no šīs aptaujas redzam, ka ne visiem lietotājiem vajadzīgas modernās iespējas. Pensionāriem svarīgāk ir nesteidzīgi aprunāties ar saviem bērniem un mazbērniem, par iespēju sazināties maksājot dažus eiro mēnesī,» pētījuma datus komentē Amigo vadītājs Artūrs Freimanis.

Iepriekš Amigo veiktā pētījumā noskaidrots, ka 80% pensionāru ikdienā sazinās ar ļoti nedaudziem cilvēkiem. Tie galvenokārt ir bērni, tuvākie draugi, radi un kaimiņi, kā arī ģimenes ārsts. Tā kā daudziem bērni un mazbērni dzīvo citās pilsētās vai valstīs un reti atbrauc ciemos, tad telefons ir vienīgā iespēja nezaudēt kontaktu ar saviem mīļajiem.

Lai pasargātu vecākās paaudzes cilvēkus no liekiem izdevumiem, Amigo izveidojis Zemcenu tarifu pensionāriem, kas nodrošina zvanīšanas iespēju par ļoti izdevīgu cenu. Tarifu var pieslēgt un jaunu mobilo tālruni saņemt Latvijas Pasta nodaļās.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: