Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Samsung piedālā palūkoties uz Londonu caur jaunā EX1 objektīvu‏
Publicēts 22. jūlijā, 2010.
Samsung Electronics, digitālo mediju un digitālās konverģences globālais līderis, sadarbojoties ar vadošo aerofotogrāfu Džeisonu Houksu (Jason Hawkes), iemūžinājis mākslinieciski brīnišķīgo Londonu un tās slavenos apskates objektus tumsā, izmantojot Samsung jauno EX1 fotokameru.

Houkss, apbalvojumiem bagātais britu fotogrāfs, pēdējo divdesmit gadu laikā ir safotografējis neskaitāmas pilsētu nakts ainavas. Projekts, kam dots nosaukums Samsung nakts ainavas, piedāvā attēlus ar pazīstamām un iecienītām apskates vietām Lielbritānijas galvaspilsētā, kas uzņemti helikoptera lidojuma augstumā. Projekta rezultātus – Houksa attēlus un viedokli par EX1 kameru – iespējams aplūkot te: www.samsungimaging.com un http://news.jasonhawkes.com/

Kamerā iebūvēta virkne modernu funkciju, tostarp augstas veiktspējas attēlveidošanas sensors un iespaidīgs objektīvs – 24 mm platleņķa Schneider KREUZNACH f/1.8. Ātrais objektīvs un jaunais augstas veiktspējas, jutīgais 1/1,7” CCD sensors (maks. ISO 3200 / ar pilnu izšķirtspēju) ir izcili piemērots attēlu uzņemšanai naktī un vāja apgaismojuma apstākļos.

“Man vienmēr ir paticis uzņemt aerofotogrāfijas pilsētvidē – perspektīva un pilsētas izkārtojums, ko redzat no gaisa, ir pavisam citādāks nekā atrodoties uz zemes, turklāt fotografēšana naktī ļauj iegūt visaizraujošākos attēlus,” sacīja Houkss, turpinot, ka „EX1 ir ļoti iespaidīga kompaktkamera ar lielisku izstrādes kvalitāti. Es biju ļoti priecīgs par iespēju izmēģināt arī pārējās šīs kameras funkcijas, fotografējot vāja apgaismojuma apstākļos. Grozāmais AMOLED ekrāns kameras aizmugurē ir lielisks, un tas izrādījās ļoti noderīgs, uzņemot fotogrāfijas helikopterā. Un, visbeidzot, iespēja strādāt ar RAW formāta failiem arī bija liela priekšrocība šādas kategorijas kamerā – līdz šim šāda iespēja lielākoties bijusi pieejama vien profesionālo kameru modeļos”.

Samsung Electronics Digitālās attēlveidošanas biznesa nodaļas prezidents Sangs Jin Parks (Sang Jin Park) piebilda: “Mēs esam patiesi saviļņoti par iespēju piedāvāt patērētājiem EX1 kameru. Kamera piedāvā savai fotoaparātu kategorijai vēl nepieredzētas, bet ļoti noderīgas funkcijas, piemēram, ultra platleņķa objektīvu un ievērojamo kameras ātrdarbību.”

Specifikācijas:

Šajā attēlā redzam slaveno Londonas Gurķa” ēku.

EX1 video apskats:


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: