Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Samsung plāno iekarot industrijas līderpozīcijas ar jauno NX100 kameru
Publicēts 16. septembrī, 2010.
Samsung Electronics prezentējis Samsung NX100 – novatorisku bezspoguļa fotokameru, kas aprīkota ar pasaulē pirmo i-Function objektīvu, kurš ļauj lietotājam operatīvi kontrolēt būtiskākos kameras iestatījumus fotografēšanas laikā, izmantojot objektīvā iestrādātās papildu funkcijas.

Samsung dizaineri un inženieri šajā jaunajā fotokamerā ir ietvēruši daudzas vērtīgas idejas, kas gūtas pēc plašās patērētāju izpētes programmas. Tādējādi kamera ir maksimāli pielāgota lietotāju vēlmēm. Tostarp šai kamerai ir pieejams plašs aprīkojuma komplekts, kas ietver maināmus objektīvus un dažādus papildu aksesuārus.

NX100 fotokamera ir veiksmīgās NX sērijas papildinājums, – NX10 bija pirmā Samsung bezspoguļa fotokamera un pasaulē pirmā kamera ar APS-C izmēra attēla sensoru. NX100 kamerā tiek izmantotas no NX10 kameras aizgūtās industrijas vadošās tehnoloģijas, piemēram, APS-C izmēra attēla sensors kvalitatīvu attēlu uzņemšanai un 3 collu AMOLED ekrāns vieglākai un skaidrākai attēlu aplūkošanai. Izmantojot esošās NX10 fotokameras inovācijas un uzlabojot kamerā izmantotās tehnoloģijas un dizainu, Samsung paceļ NX100 pavisam citā līmenī. Kameras korpuss ir plāns un elegants, turklāt NX100 ir aprīkota ar intuitīvo i-Function objektīvu, kas pirmo reizi lietotājiem sniedz iespēju vadīt kameru no objektīva. NX100 kamera ir arī apgādāta ar vienu no ātrākajām autofokusēšanās funkcijām tirgū, kas ļauj zibenīgi tvert īstos foto mirkļus. Turklāt strauju darbību kadru uzņemšanai arī pazeminātas gaismas apstākļos ir pieejams ISO diapazons līdz pat maksimālajai vērtībai 6400.

Kameras korpuss ir pieejams četrās krāsās – melnā, baltā, brūnā un sudrabotā. Savukārt vieglais, kompaktais un modernais dizains padara to viegli pārnēsājamu, ļaujot lietotājiem ņemt līdzi NX100 kameru uz jebkāda veida pasākumu.

Samsung Electronics Digitālās attēlveidošanas biznesa nodaļas prezidents SangJins Parks (SangJin Park) skaidro: “Mūsu mērķis ir dominēt bezspoguļa kameru tirgū gluži tāpat, kā mēs to jau darām divekrānu fotokameru kategorijā, un NX100 kamera ir šī mērķa apliecinājums. Neviens cits nav apvienojis tik augsta līmeņa attēlveidošanas tehnoloģijas ar intuitīvām kontroles iespējām. Tieši tāpēc mēs ticam, ka NX10 un NX100 kameras nostiprinās mūsu līderpozīcijas šajā augošajā tirgus nišā. Savukārt mūsu unikālais i-Function objektīvs ir kā paraugs nepārspējamai inovācijai, kas simpatizēs ikvienam fotogrāfam.”

Kamēr klasiskie objektīvi ir pasīvi kameras iestatījumu kontroles jomā, unikālais i-Function objektīvs ir proaktīvs, – tas sniedz pilnīgu attēla kontroli ar ātriem manuālajiem iestatījumiem, rūpējoties par vienkāršu attēlu uzņemšanu, kā arī nodrošina pielāgotus iestatījumus, kas ir optimizēti konkrētajā brīdī izmantotajam objektīvam. Objektīvā ir iestrādāts i-Function taustiņš, kas ļauj lietotājiem pārslēgties starp manuālajiem iestatījumiem, savukārt fokusa gredzens ļauj viegli nomainīt parametrus katram no šiem iestatījumiem. Lietotāji ar i-Function taustiņa un objektīva fokusa gredzena palīdzību var ātri un vienkārši pārslēgties starp slēdža ātruma, diafragmas atvēruma, EV, WB un ISO iestatījumiem, nodrošinot vieglāku un ātrāku konfigurāciju maiņu fotografēšanas laikā.

NX100 fotokamera ir arī apgādāta ar objektīva prioritātes režīmu, kas nodrošina optimizētus scēnas apstākļus konkrētajā brīdī izmantotajam objektīvam – piemēram, pievienojot kamerai ainavu objektīvu, tā automātiski pārslēgsies uz ainavas režīmu. Līdz ar to, nomainot objektīvu, kamera spēj atpazīt tās veidu un automātiski pielāgo kameras iestatījumus, kas vislabāk atbilst pievienotajam objektīvam. Šī funkcija spēs darboties tikai ar specializētajiem Samsung objektīviem. Tāpat katrs objektīvs ir marķēts ar ikonām, kas norāda to galvenos pielietojuma veidus, līdz ar to iesācēji var ātri saprast, kurš objektīvs katrā situācijā ir jāizmanto.

NX100 kameras inovācijas nebeidzas ar objektīvu vien – tā piedāvā arī ļoti radošu funkciju ar nosaukumu Smart filter. Aplūkojot uzņemtos attēlus, lietotāji var pielietot septiņus dažādus attēla efektus, piemēram, vinjetēšanu, maigu fokusu, fish-eye vai miniatūras efektu.

NX100 atbalsta arī HD video ierakstu 720p standartā, lai lietotāji varētu saglabāt atmiņas vissmalkākajās to detaļās. NX100 kamera ir aprīkota arī ar Sound Picture funkciju, kas pēc katras fotogrāfijas uzņemšanas ļauj ierakstīt audio failu ar lietotājam būtisko informāciju. Lai nodrošinātu katra attēla teicamu kvalitāti pat tad, ja objektīvi tiek mainīti regulāri, NX100 ir iestrādāta putekļu attīrīšanas sistēma, kas ļauj pirms fotografēšanas no objektīva noņemt jebkādas svešķermeņu daļiņas.

Pašlaik objektīvu klāstā ietilpst kompaktais Zoom objektīvs (20 – 55 mm), kas nodrošina augstas kvalitātes attēlus un mobilitāti. Pavisam drīz tiks prezentēts mazais un vieglais 20 mm platleņķa Pancake objektīvs. Vēl divi specializētie objektīvi būs pieejami 2011.gada pirmajā pusē – 60 mm Makro un 18-200 mm Super Zoom objektīvi. Savukārt 2011.gada otrajā pusē būs pieejami vēl trīs objektīvi – 16 mm, 85 mm un 16 – 80 mm.

Nākotnē NX sistēmas kameras ir paredzēts uzlabot ar vairāku papildu aksesuāru klāstu, kas ietvers elektronisko skatu meklētāju (Electronic Viewfinder), ārējo zibspuldzi un GPS moduli.

Tehniskās specifikācijas:


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: